Na vrh

Uručena rješenja korisnicima granta za sufinansiranje nabavke mehanizacije

U okviru realizacije projekta “Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2019.godini za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije“ u Sali Općinskog vijeća Vogošća zvanično su uručena rješenja korisnicma koji su ostvarili pravo na sufinasiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije po ovom osnovu.

Pravo na sufinansiranje po ovom javnom pozivu ostvarilo je 30 poljioprivrednih proizvođača sa područja općine Vogošća. Tri zahtjeva su odbijena kao neosnovana. Sredstva odobrena za ovu namjenu već su operativna i uplaćena su korisnicima.  

Ukupna vrijednost ovog projekta je 73.912,34 KM.

Korisnicima projekta sufinansiranja nabavke opreme obratili su se predstavnici Službe za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti. Pomoćnica načelnika za ovu oblast Dženana Bešlija izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je toliki broj poljoprivrednika tokom 2019.godine ulagao u osavremenjivanje mehanizacije. Stručni savjetnik za oblast poljoprivrede Razija Sipović upoznala je okupljenje o aktuelnim projektima Općine Vogošća kada je poljoprivreda u pitanju, kao i oblastima koje su planirane za podršku u 2020.godini.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana