Na vrh

Uskoro izgradnja dječijeg igrališta u naselju Rosulje

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u naselju Rosulje, čija je vrijednost oko 54.000 KM, danas su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predstavnica firme „Mibral“ Maja Bralović-Smith.

„Rok za izvođenje radova je 45 radnih dana od dana uvođenja u posao. Na igralištu će biti urađeno stepenište, postavljen parkovski mobilijar kao i ograda kako bi bila zadovoljena i sigurnosna strana“ navela je Maja Bralović-Smith.

Igralište će se graditi na lokaciji koju su djeca zajedno sa roditeljima prepoznali kao nabolju za dječije igralište. U narednom periodu je planirana izgradnja još dječijih igrališta u ovom naselju.

„Pored ovog igrališta uskoro počinje izgradnja dječijeg igrališta u MZ Hotonj, kao i dva mini sportska igrališta sa plastičnom travom u ulicama Jošanička i Spasoja Blagovčanina“ istakao je načelnik Smajić.

U prošloj godini Općina Vogošća je renovirala sva sportska i dječija igrališta ali isto tako izgradila nekoliko novih sportskih igrališta. Prema odluci Vlade Kantona Sarajevo sva igrališta su predata KJKP „PARK“ Sarajevo na održavanje.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana