Na vrh

Uskoro proširenje daktilnog cjevovoda u naselju Rosulje

Danas su u Vogošći načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor firme “TED INVEST” Adil Delimanović potpisali Ugovor o izvođenju radova na proširenju daktilnog cjevovoda i prebacivanju kućnih priključaka u naselju Rosulje.

“U okviru programa unapređenja i poboljšanja tehničkih uslova vodosnabdijevanja građana općine Vogošća, danas smo potpisali još jeda ugovor. Vrijednost ovog ugovora je oko 150 000 KM, a podrazumjeva zamjenu azbestnocementnog cjevovoda, postavljanje nove instalacije u dužini od 560 m sa potpuno novim pojedinačnim priključcima. Na području općine Vogošća se nalazi dosta azbestnocementnog cjevovoda. Kako bi uradili nešto po tom pitanju, zajedno smo u saradnji sa Ministarsvom komunalne privrede Kantona Sarajevo i KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo obezbjedili tehnička rješenja i finansijaska sredstva. Općina Vogošća će nastojati da u okviru svojih mogućnosti nastaviti na razvoju vodovodne mreže i njenom poboljšanju” naveo je načelnik Smajić.

Direktor Delimanović je rekao da će radnici firme biti na terenu sa svom potrebnom mehanizacijom i materijalom u narednih sedam do deset dana.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana