Na vrh

Uskoro u Vogošći Trg žrtava genocida u Srebrenici

Danas je u Vogošći potpisan ugovor o izvođenju radova na uređenju Trga žrtava genocida u Srebrenici na platou ispred Sportske dvorane „Amel Bečković“. Ugovor su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i direktor firme „BOSMAN“ iz Sarajeva Sunija Jahić.

„Vrijednost ugovora je oko 580 000 KM, a podrazumjeva popločavanje jednog dijela od ukupne površine, izgradnju dvije fontane, zatim izgradnju potuno novog dječijeg igrališta sa novim mobilijarom i uređenje kompletne hortikulture. Početak radova ovog dijela je planiran za juli mjesec. Ranije smo potpisali ugovor sa istom firmom u iznosu od 250 000 KM. Radi se o saobraćajnici sa dvije kolovozne trake iz pravca ulice Omladinska prema teniskom terenu i u potpunom uređenju saobraćaja u mirovanju, odnosno parking površina i ovog prostora koji se nalazi između malonogometnog igrališta, teniskog terena i sportske dvorane. Izgradnjom ovog Trga će se urediti ovaj prostor i iskreno se nadam da će naši sugrađani sa djecom imati priliku da uživaju u ovom prostoru“ naveo je načelnik Smajić.

Prema riječima direktora Jahića, početkom naredne sedmice će krenuti radovi na izgradnji saobraćajnice i parking prostora, a po završetku ovih radova biće spremno gradilište za izgradnju Trga žrtava genocida u Srebrenici.

Nadzor nad realizacijom ovog projekta vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana