Na vrh

USPJEŠNA SARADNJA UDRUŽENJA “NOVA ŽENA” I FK UNIS

U okviru projekta „Podsticaj rodnoj jednakosti kroz promociju ženskog fudbala“ predstavnici Udruženja „Nova Žena“ i FK Unis“ potpisali su Memorandum o saradnji koja će trajati najmanje do završetka projekta u aprilu 2019. godine. Memorandumom su definisani oblici saradnje među kojima je i prijateljska utakmica između dječaka FK Unis i djevojčica tim „Nova Žena“ planirana u toku projektnog perioda. Predsjednica Udruženja „Nova Žena“ – Daliborka Nikolić istakla je da će potpisnici Memoranduma o saradnji stvarati i koristiti i druge mogućnosti saradnje te navela da se u tom pravcu već djeluje kroz učešće tima „Nova Žena“ u malonogometnom turniru „Zimska liga za dječake“, u organizaciji FK Unis i KSC Vogošća, koji će trajati do kraja februara, a u kojem po prvi put učestvuje i jedan ženski fudbalski tim.
„Ovom saradnjom sa FK Unis mi smo ostvarile dodatne aktivnosti u projektu i premašile očekivanja u implementaciji“ istakla je predsjednica Udruženja „Nova Žena“ te podsjetila da je ženski fudbalski tim „Nova Žena“ formiran početkom oktobra 2018. godine kroz projekat „Podsticaj rodnoj jednakosti kroz promociju ženskog fudbala“ u okviru kojeg djevojke ovog tima redovno treniraju fudbal a do kraja projekta ih očekuju i 4 utakmice“.
U saradnji sa Općtinom Vogošća, podrška timu pružena je kroz Regionalni program lokalne demokartije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Sve aktivnosti ovog tima mogu se pratiti na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana