Na vrh

Uspješno realizovana akcija “Čista i lijepa Vogošća 2017”

Povodom Dana planete Zemlje u općini Vogošća je i ove godine  održana ekološka akcija “Čista i lijepa Vogošća”. Akcija je prvobitno bila planirana u subotu 22.aprila ali zbog loših vremenskih uslova je odgođena za 6.maj. Organizator sedme po redu Akcije „Čista i lijepa Vogošća“ je Općina Vogošća a cilj je prije svega razvijanje ekološke svijesti i svjesnost o važnosti očuvanja životne sredine.

Akcija je počela već u petak 5.maja kada su učenici vogošćanskih škola i polaznici vrtića uređivali svoja dvorišta, a danas je provedena glavna akcija uz postrojavanje svih učesnika na Stadionu „Hakija Mršo“, oko 1.000 članova vogošćanskih sportskih klubova, udruženja, političkih partija, uz pomoć i doprinos vogošćanskih privrednika. Učesnici su čistiti na petnaest lokacija u svih osam mjesnih zajednica.I ove godine su članovi ekoloških sekcija vogošćanskih škola vršili pošumljavanje i to na području Jošaničkog potoka u blizini Lovačkog doma. Ukupno je zasađeno 1 500 sadnica. Svoj doprinos u čišćenju Vogošće dala su i kantonalna javna komunalna preduzeća.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i Kenan Alikadić direktor JU KSC Vogošća su u parku ispred Upravne zgrade KSC Vogošća po tradiciji zasadili drvo, nakon čega je upriličen zajednički ručak i druženje učesnika akcije u odmaralištu Crvenog križa u Jošaničkom potoku.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana