Na vrh

USPJEŠNO REALIZOVANA AKCIJA «ČISTA I LIJEPA VOGOŠĆA 2018»

AKCIJA JE OKUPILA OKO 1.000 UČESNIKA

Povodom Dana planete Zemlje u općini Vogošća je i ove godine  održana ekološka akcija “Čista i lijepa Vogošća”. koja je okupila oko 1.000 učesnika iz sportskih, boračkih i ostalih udruženja, političkih partija, javnih ustanova i preduzeća, osnovnih i srednjih škola kao i drugih subjekata koji su iskazali zainteresiranost.

Manifestacija je počela smotrom učesnika i obraćanjem zamjenika načelnika Općine Vogošća Fetaha Kadrića na stadionu „Hakija Mršo“, nakon čega su učesnici krenuli na odabrane lokacije za čišćenje. Učesnici su čistiti na osamnaest lokacija u svih osam mjesnih zajednica. Realizacija ovog projekta je omogućena uz pomoć privrednika i drugih subjekata pod pokroviteljstvom Općine Vogošća. U sklopu akcije je izvršeno pošumljavanje lokaliteta Menjaka i Svraka. Ukupno je zasađeno 1 000 sadnica jasena i 50 sadnica voća. Svoj doprinos u čišćenju Vogošće dala su i Kantonalna javna komunalna preduzeća.

I ove godine je u u parku ispred upravne zgrade KSC Vogošća zasađeno tradicionalno drvo, nakon čega je upriličen zajednički ručak i druženje učesnika akcije u odmaralištu Doma mladih Crvenog križa u Jošaničkom potoku.

Organizator osme po redu Akcije „Čista i lijepa Vogošća“ je Općina Vogošća a cilj je prije svega razvijanje ekološke svijesti i svjesnosti o važnosti očuvanja životne sredine.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana