Na vrh

Utopljavanje i rekonstrukcija centralnog grijanja u Domu zdravlja Vogošća se privodi kraju

Rekonstrukcija i utopljavanje objekta Doma zdravlja u Vogošći privodi se kraju, a dokle se stiglo sa radovima danas je upoznat ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić. On je sa Općinskim načelnikom Edinom Smajićem i menadžmentom ove javne ustanove obišao radove.
Ministar Lukić je istakao da je ovo je riječ o objektu koji koristi veliki broj Vogošćana. Vrijednost radova je oko 270. 000 KM,. Pored utopljavanja biće izvršena i rekonstrukcija centralnog grijanja kako bi se stvorili povoljniji uslovi za potrošnju energenta koji se koristi za zagrijavanje i omogucili bolje uslove u prostoru Doma zdravlja.
“Zahvaljujem se Vladi Kantona Sarajevo koja putem resornog ministrstva prostornog uređenja radi značajne projekte na području općine Vogošća, kao i UNDP koji su izdvojili značajna sredstva za realizaciju ovog projekta. Nadam se da će iduće godine, projekat nadziđivanja u novom dijelu Doma zdravlja, zaživjeti i da ćemo isto ovako uspješno i uz pomoć Vlade KS zapoceti sa stvaranjem novog prostora koji nam je zaista neophodan. Zahvaljujem se i JU Dom zdravlja KS koji su pokrenuli aktivnosti na osposobljavanju laboratorije koja nam je neophodna u Domu zdravlja Vogošća“, rekao je načelnik Smajić.
Prema riječima direktorice Doma zdravlja Vogošća Sevde Bećirović, realizacijom ovog projekta pored smanjenja troškova za grijanje, biće osigurani i bolji uslovi za rad.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana