Na vrh

Utopljavanje i rekonstrukcija centralnog grijanja u vogošćanskoj OŠ “Mirsad Prnjavorac”, bolji uslovi za 881 učenika

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i UNDP sredstvima u iznosu od 249.637,38 KM finansiraju radove na rekonstrukciji i utopljavanju objekta Osnovne škole Mirsad Prnjavorac u Vogošći. Radovi teku planiranom dinamikom i trebali bi biti završeni do početka naredne škloske godine, najavljeno je tokom današnje posjete ovoj školi resornog ministra Čedomira Lukića i načelnika Edina Smajića.
“Kao i na ostalih šest objekata obuhvaćenih projektom “Zeleni ekonomski razvoj”, koji finansiraju Minstarstvo i UNDP, radi se na sanaciji i tremoizolaciji fasade i krova, zamjeni dotrajale stolarije energetski efikasnijom, kao i rekonstrukciji centralnog grijanja”, naveo je ministar Lukić ističući da je ovo važan projekt čiji su očekivani rezultati smanjenje troškova za grijanje i emisija zagađujućih materija u zrak, ali i osiguranje komfornijih uslova za boravak đacima.
Po riječima direktorice škole Sabihe Salčin, radovi na krovu su već završeni, stolarija gotovo u potpunosti zamijenjena, a izvode se još radovi na fasadi i utopljavanju zgrade.
“Zahvaljujem Vladi KS koja je našu školu svrstala među prioritetne u realizaciji ovog projekta. Zaista je postojala potreba za obnovom, a posebno zamijenom stolarije koja je bila stara preko 60 godina”, istakla je direktorica Salčin navodeći da nastavu ovdje pohađa 881 učenik.
Načelnik Smajić naglasio je da je to jedna od škola sa najvećim brojem đaka u Kantonu Sarajevo te da se uporedo sa projektom energijske efikasnosti realizuju i drugi radovi na objektu.
“Završeni su radovi prve faze sanacije sanitarnih čvorova u vrijednosti preko 30.000 KM, kao i pripremni radovi za otvaranje objekta Osnovne muzičke škole koja je u sklopu ove zgrade. Ostalo je još da se realizuju radovi na parkingu kao i pristupna saobraćajnica ispred škole u vrijednosti oko 50.000 KM što će finansirati Općina Vogošća”, najavio je načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana