Na vrh

VATROGASNO DRUŠTVO VOGOŠĆA DOBILO FINANSIJSKU PODRŠKU

Danas je u prostorijama Kantonalne uprave civilne zaštite potpisan Sporazum o dodjeli finansijskih sredstava između Kantonalne uprave civilne zaštite i Općine Vogošća.

Vrijednost finansijskih sredstava koja su predviđena ovim Sporazumom iznosi 110.000,00 KM, a planirana su za finansiranje projektnih aktivnosti Vatrogasnog društva Vogošća iz oblasti zaštite od požara.

Dobrovoljna vatrogasna društva, njih osam, sa područja Kantona Sarajevo djeluju u sastavu Vatrogasnog saveza Kantona Sarajevo. U proteklom periodu kroz svoj angažman uticala su na smanjenje rizika nastanka i ublažavanja posljedica požara na području ne samo Kantona Sarajevo, nego i šire, što je posebno bilo izraženo posljednjih nekoliko godina zbog učestalih požara na otvorenom prostoru za vrijeme proljetnih mjeseci.

Značaj i uloga dobrovoljnih vatrogasnih društava ne ogleda se samo u gašenju požara već i u drugim okolnostima i situacijama kada je potrebno odmah djelovati, te tako pored pripadnika profesionalne vatrogasne jedinice oni čine osnovne snage koje se u najkraćem roku stavljaju na raspolaganje strukturama zaštite i spašavanja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana