Na vrh

Vatrogasnom društvu Vogošća donirano vatrogasno vozilo

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vogošća, koje je osnovano 2013. godine, uručena je vrijedna donacija. Vatrogasno vozilo sa kompletnom opremom uručili su predstavnici Vatrogasnog društva „AWO“ Arbeiterwohlfahrt Kreisverband Erding iz njemačkog grada Erdinga. Pored gašenja požara, ovo vozilo ima i svu opremu za učešće u spašavanju i od drugih nesreća.

Zahvaljujući ovoj donaciji  DVD Vogošća povećat će spremnost u protivpožarnim aktivnostima na području općine Vogošća. Višenamjensko vatrogasno vozilo sa velikom količinom dodatne opreme pomoći će članovima DVD Vogošća da odgovore na sve potrebe naših građana u slučajevima prirodnih i drugih nesreća.

Načelnik Smajić se zahvalio u ime građana Vogošće bivšem gradonačelniku grada Erdinga Fricu Stajnerbergu kao i predstavnicima vatrogasnog drustva Manfredu Kordicku i Helmutu Jordicu na vrlo vrijednoj donaciji, jer sa ovim vozilom intenzivirat će se rad DVD Vogošća, dok su prijatelji iz Erdinga porucili da će i dalje nastaviti pomagati kolege vatrogasce iz Vogošće.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana