Na vrh

Vatrogasnom društvu Vogošća uručena nova oprema

Predstavnici Službe Civilne zaštite Općine Vogošća su Vatrogasnom društvu Vogošća uručili dio opreme za potrebe Službe za zaštitu od požara koja djeluje pri ovom vatrogasnom društvu.  Oprema se sastoji od 12 pari vatrogasnih čizama, 22 komada crijeva 25/15 SS i opreme za vezu.

Nevzet Avdagić, komandir vatrogasne jedice je uputio riječi zahvalnosti Općini Vogošća i Službi civilne zaštite Općine Vogošća za uručenu donaciju. „Ova izuzetno vrijedna donacija će biti u službi građana kako općine Vogošća tako i stanovnika sa cijelog područja Kantona Sarajevo. Nadamo se nastavku dobre saradnje sa Općinom Vogošća, a mi ćemo svojim radom i zalaganjem opravdati nabavku vatrogasne opreme”, kazao je Avdagić.
Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Općina Vogošća putem Službe civilne zaštite iz posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća. Općina Vogošća će i u narednom periodu nastaviti u opremanju Vatrogasnog društva Vogošća koji je sastavni dio sistema zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na području naše općine.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana