Na vrh

Više od 1200 Vogošćana zatražilo pravnu pomoć

Među poslovima i zadacima Službe za Opću upravu u Općini Vogošća jeste pružanje besplatne pravne pomoći. Dugogodišnja praksa pružanja ove vrste usluge opravdava iz godine u godinu svoje postojanje jer veliki broj naših sugrađana treba pravnu pomoć.

„Kolika je potreba za besplatnom pravnom pomoći u prošloj godini podaci govore da su građani Vogošće ovu vrstu usluge ostvarili sa preko 400 pisanih Zahtjeva i sa nešto više od 800 usmenih pravnih savjeta. Upravo su ovi podaci pokazatelji da živimo u vremenu u kojem je potreba za pravnom pomoći sve izraženija“- kazao je Elvir Crvenjak, stručni savjetnik u Službi za Opću upravu Općine Vogošća, te dodaje da se ova pomoć pruža u parničnom, vanparničnom postupku, upravnom i prekršajnom postupku, čak i u krivičnom.

Građani Vogošće besplatnu pravnu pomoć mogu zatražiti svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 sati ili tefonom, pozivom na broj 033/586-448.

Pružanje besplatne pravne pomoći, između ostalog, omogućuje i pristup pravdi za osobe slabijeg imovnog stanja jer sve informacije, pojašnjenja i uputstva mogu dobiti na jednom mjestu, besplatno.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana