Na vrh

Više od 400 gimnastičarki učestvovalo na 7.Internacionalnom turniru “Ševala Mujić”

U sportskoj dvorani Amel Bečković proteklog vikenda održan je 7.internacionalni turnir  ritmičke gimnastike „Ševala Mujić“ na kojem je učestvovalo više od 400 takmičarki iz 12 zemalja, Ukrajine, Turske, Holandije, Hrvatske, Bugarske, Italije, Crne Gore, Portugala …I ovogodišnji organizator turnira bio je Gimanstički klub “Olimp” iz Vogošće. Turnir „Ševala Mujić“  zahvaljujući ranijim uspješnim organizacijama nosi epitet kvalitetnog internacionalnog turnira, na kojem su najuspješnije takmičarke u grupnim i individualnim vježbama predstavile svoje klubove, gradove i države iz kojih dolaze. Osim takmičarskog održan je i revijalni dio u kojem su nastupili počasni članovi GK „Olimp“ Katarina Isecki Karni i Dmitri Brekov iz Izraela.

Turnir je otvoren svečanom ceremonijom i nastupima Katarine Vereščugine, KUD “Vogošća” i plesnog kluba “Spin”. U ime Općine Vogošća prisutne je pozdravila Dženana Bešlija, pomoćnica načelnika za privredu, lokalni integrisani razvoj i društvene djelatnosti i zaželjela dobrodošlicu u Vogošću.

Ova velika sportska smotra osim sportskog značaja, važna je i sa turističkog aspekta s obzirom da je u našu zemlju dovelo nekoliko stotina sportista iz 12 zemalja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana