Na vrh

VODA IZ LOKALNOG VODOVODA ILADŽ-DONJA VOGOŠĆA NIJE ZA PIĆE NI ZA TEHNIČKU UPOTREBU

Dana 04.07.2018. godine uzet je uzorak za mikrobiološku i fizičko-hemijsku analizu vode na lokalnom vodovodu „Iladž“ Donja Vogošća, a dana 09.07.2018. godine putem telefax-a od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo stigli su rezltati o ispravnosti vode na ovom lokalnom vodovodu.

Ispitani uzorak vode na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom i fizičko-hemijskom ispitivanju uzorka vode, NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ( „Službeni glasnik BiH“ br.40/10, 30/12), zbog prisusta velikog broja bakterija. Takva voda epidemiološki je opasna po zdravlje korisnika i nije za bilo kakvu upotrebu. Odboru za upravljanje lokalnim vodovodom upućen je dopis da u što kraćem vremenskom roku izvrše mehaničko čišćenje, dezinfekciju i hlorišu rezervoar.

Dana 05.07.2018. godine uzet je uzorak vode u svrhu ponovljene analizu vode na lokalnom vodovodu „Krivoglavci“, jer predhodni nalaz nije odgovarao sanitarno-higijenskoj ispravnosti vode.

Na osnovu ponovljene analize ispitani uzorak ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ( „Službeni glasnik BiH“ br.40/10, 30/12) i voda se može koristiti za svakodnevnu upotrebu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana