Na vrh

VODA NA LOKALNIM VODOVODIMA “TIHOVIĆI” I “SEDAM VRELA”, NIJE ZA UPOTREBU

Iz nadležne službe Općine Vogošća obavještavaju sve građane koji vodu koriste sa LOKALNIH VODOVODA “TIHOVIĆI” I “SEDAM VRELA” da voda na ovim lokalnim vodovodima NIJE ZA UPOTREBU.
Naime, početkom mjeseca septembra 2018. godine od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo uzeti su uzorci vode u svrhu redovne analize vode na šest lokalnih vodovoda na području općine Vogošća.
Dana 10.09.2018. godine nakon mikrobiološkog ispitivanja uzoraka vode na lokalnim vodovodima, Općini Vogošća od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo stigli su rezultati.
Na osnovu tih rezultata ustanovljeno je da ispitani uzorak vode na lokalnim vodovodima „Tihovići“ i „Sedam vrela“ NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće („Službeni glasnik BiH“ br.40/10, 30/12, 62/17). Takva voda epidemiološki je opasna po zdravlje korisnika I NIJE ZA BILO KAKVU UPOTREBU.
Odborima za upravljanje lokalnim vodovodima naložene su sve potrebne mjere da bi se voda dovela u sanitarno-higijensko stanje i sve dok se ne dobije takvo stanje, voda sa pomenutih lokalnih vodovoda NEĆE SE KORISTITI ZA UPOTREBU.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana