Na vrh

Voda u Krivoglavcima nije za piće

Obavještavamo građane koji koriste vodu sa lokalnog vodovoda „Krivoglavci“ da ta voda, prema novim nalazima zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, nije ispravna za piće. Iz Službe za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća stiglo je obavještenje sljedeće sadržine:

Prilikom redovne mjesečne analize vode, 31.07.2019.godine Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo uzeo je uzorak vode sa lokalnog vodovoda „Krivoglavci2 u svrhu redovne analize ispravnosti vode koja se koristi za vodosnabdjevanje stanovnika naselja Krivoglavci II. Tom prilikom je utvrđeno je voda iz lokalonog vodovoda „Krivoglavci“ ne odgovara sanitarno-higijenskim uslovima.

Dana 05.08.2019. godine od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo putem telefax-a stigla je obavijest o zdravstvenoj ispravnosti vode iz lokalnog vodovoda „Krivoglavci“.

            Obzirom da  mikrobiološka analiza vode na predmetnom lokalnom vodovodu ponovo NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode (“Sl. glasnik BiH” broj 40/10, 30/12, 62/17) molimo Odbor za upravljanje i gazdovanje lokalnim vodovodom „Krivoglavci“ kao i sve korisnike ove vrste vodosnabdijevanja, da ozbiljno svatite situaciju u kojoj se trenutno nalaze i  da je potrebno poduzeti sve neophodne mjere za dovođenje vode u sanitarno-higijensko stanje.

Voda nije podesna ni za piće ni za tehničku upotrebu

Nakon preduzimanja neophodnih mjera Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo će ponoviti mikrobiološku analizu za lokalni vodovod „Krivoglavci“.

Mole se svi korisnici koji koriste vodu sa lokalnog vodovoda „Kirivoglavci“ da istu ne koriste za bilo koji vid upotrebe.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana