Na vrh

Vogošća se sa ponosom sjeća 27.12.1993.godine

Još jedna godišnjica Bitke za Sjeničku kosu i Orahov brijeg obilježena je dostojanstveno uz prigodan program koji su pripremili učenici OŠ „Zajko Delić“ i „Izet Šabić“. U organizaciji JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća, Centralna manifestacija u povodu obilježavanja godišnjice bitke vođene 27. decembra 1993. godine upriličena je kod spomen obilježja na Sjeničkoj kosi.

Sjećanje na ovaj važni datum okupilo je brojne pripadnike boračke populacije, porodice šehida, goste i što je najvažnije djecu, koja o dešavanjima iz ovog perioda nemaju priliku učiti u školama. Prisutnima na lokalitetu Sjeničke kose su se obratili Salem Numanović, učesnik bitke za Sjeničku kosu i Orahov brijeg i predsjednik UO JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća, općinski načelnik Edin Smajić i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

Godišnjicu bitke uveličao je i nastup horske sekcije OŠ „Zajko Delić“, a literarne radove o temi „27. decembar 1993.god.“, pročitale su Adisa Ragipović (OŠ “Zajko Delić”) i Lamija Karađuz (OŠ “Izet Šabić”). Pažnju prisutnih izazvala je i recitacija koju su izveli Mustafa i Adil Zeković, unuci rahmetli Abaza Zekovića, jednog od naših šehida koji je poginuo tog 27. decembra 1993. godine.

Da se Vogošća s ponosom sjeća prošlosti, bitaka i šehida poruka je upućena i sa ovogodišnje Centralne manifestacije upriličene u povodu sjećanja na Bitku za Sjeničku kosu i Orahov brijeg.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana