Na vrh

VOGOŠĆANI I OVE GODINE NA „MARŠU MIRA – SREBRENICA 2018“

U organizaciji Patriotske lige Vogošća grupa od 86 članova jutros je u 4 sata krenula put Nezuka kako bi bili dio „Marša mira – Srebrenica 2018“. Nakon okupljanja na Trgu žrtava genocida u Srebrenici, prozivke i pripreme opreme, grupa je u zakupljenom autobusu krenula da se pridruži ostalim sudionicima ove veličanstvene manifestacije.
Prema riječima organizatora, grupa će u naredna tri dana biti obezbjeđena sa svim potrepštinama kao i prethodnih godina. Za sve njih obezbjeđeni su topli obroci (doručak i kasni ručak/večera), kao i suha hrana, osvježavajući napici i voće. U cilju zaštite zdravlja i otklanjanja bilo kakvih neugodnosti, svježe namirnice će se nabavljati u toku dana i iste će biti utrošene bez čuvanja u hladnjaku. Uz pomoć Općine Vogošća i Radnog voda Civilne zaštite Općine Vogošća, naši sudionici će imati obezbjeđen smještaj za spavanje u velikom kanadskom šatoru.
Ekipa sa na vrijeme pridružila ostalim učesnicima i prateća ekipa je već pripremila sve za prvo mjesto noćenja u Kamenici.
U pratnji grupe nalaze se dva kombija i jedno terensko vozilo sa prikolicom. Za eventualne medicinske intervencije obezbjeđeno je dovoljno medicinskog materijala i osposobljeno osoblje za pružanje prve pomoći.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana