Na vrh

Vogošćani i ove godine učestvovali u “Maršu mira-Srebrenica 2016.”

I ove godine  nekoliko hiljada  ljudi i svih krajeva naše zemlje i svijeta, odalo je počast žrtvama genocida u Srebrenici iz jula 1995.godine, učešćem u Maršu miru Nezuk – Srebrenica 2016.godine. U koloni dugoj nekoliko kilometara i ove godine u organizaciji Udruženja branitelja/boraca, organizatora i pokretača otpora “Patriotska liga” općine Vogošća bili su i Vogošćani, te članovi Općinskog odbora i Asocijacije mladih SDA Vogošća pridruživši se učesnicima Marša mira kako bi na ovaj način odali počast srebreničkim žrtvama  i prisustvovali  ukopu 127 žrtava srebreničkog masakra. Kolona Marša mira, u kojoj su bili i mnogi Vogošćani prešla je put dug 100 kilometara kojim su prešli i Srebreničani u ljeto 1995.godine tražeći spas na slobodnoj teritoriji.

Svi učesnici marša mira, maratona, pješačkih pohoda stigli su u poslijepodnevnim satima u Potočare kako bi ispratili 127 tabuta i podjelili bol sa porodicama srebreničkih žrtava, među kojima je i 12 maloljetnika.

Ovogodišnji Marš mira  Nezuk – Potočari prema riječima organizatora prošao je bez problema i na dostojanstven način, a bio je najmasovniji dosad.

 

DA SE NE ZABORAVI  – DA SE NE PONOVI!

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana