Na vrh

Vogošćani još jednom pokazali da imaju veliko srce

 

U prepunoj dvorani „Amel Bećković“ je održan humanitarni koncert za Hanifu Džanelu Lojo. Organizator koncerta je udruženje „Haber“, a Vogošćani su još jednom pokazali svoje veliko srce. Za Hanifu je prikupljeno 40.000 KM, kojoj je Omer Edo Hadrović uručio zajedno sa avionskom kartom za Tursku, te ostatak sredstava za operaciju u virmanima.

Posebno emotivan trenutak na koncertu pod nazivom „Građani Vogošće spašavaju još jedan mladi život“ bio je kada su se prisutnima obratile majka Mihneta i Džanela. Nisu krile suze radosnice jer u borbi za Džanelino ozdravljenje nisu same. S njima je bila prepuna dvorana humanih ljudi sa istom željom, da Džanela ozdravi.

Nesebičnu podršku u prikupljanju sredstava za Džanelino liječenje pružila je i Općina Vogošća na čelu sa načelnikom Edinom Smajićem. Na koncertu su nastupili brojni izvođači sa bh. muzičke scene, među kojima i Vogošćani Faruk Duran i Dženan Granilo.

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli da se prikupi novac za transplataciju bubrega Džaneli Lojo. Džanela sa majkom u Istanbul putuje 21.decembra, gdje će dobiti priliku za novi početak.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana