Na vrh

Vogošćani prikupili 19 tona brašna za narod Sirije – Halepa

Devetnaest tona brašna prikupili su stanovnici općine Vogošća za civile Sirije i Halepa. Građani su još jednom pokazali veliko srce i spremnost pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Salem Numanović predsjednik „Koordinacije boračkih udruženja“ Općine Vogošća, kaže da je zadovoljan odzivom i zahvaljuje svima koji su učestvovali. Također izrazio je zahvalnost i Općini Vogošća koja je obezbijedila plakate i mjesta za plakatiranje kako bi se građani i na taj način informisali o akciji.

Predstavnik Udruženja Pomozi.ba, Adnan Tatarević je dodao da je akcija uspjela i da je prikupljeno oko 250 tona brašna od čega u Vogošći devetnaest, koje će početkom februara krenuti ka izbjegličkim kampovima. Također je dodao da je veliki dio posla odradila “Koordinacija boračkih udruženja” Općine  Vogošće zajedno sa članovima Boračke zadruge “Korak naprijed”.

Podsjecamo da su akciju u Vogošći  proveli „Koordinacija boračkih udruženja“ Općine Vogošća u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba. i Boračkom zadrugom “Korak naprijed”.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana