Na vrh

Vogošćanima imperativ pobjeda

Rukometni klub “Vogošća – Poljine Hills” u okviru doigravanja Premijer lige Bosne i Hercegovine već u četvrtfinalu ima izuzetno težak zadatak. Protivnik im je ekipa „Izviđača“ iz Ljubuškog, godinama jedna od najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini. Prva utakmica se igra u subotu 18.05.2019.godine sa početkom u 18 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“ u Vogošći.

Ovo je prilika i za svojevrsni revanš jer je u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, „Izviđač“ bio bolji u dvomeču od ekipe iz Vogošće. Na press konferenciji upriličenoj pred ovaj meč u Rukometnom klubu „Vogošća – Poljine Hills“ nisu krili svoje ambicije.

Predsjednik kluba Fetah Kadrić istakao je da je plasmanom u doigravanje za prvaka BiH ispunjen jedan od ciljeva sa početka sezone. Prvi cilj bilo osvajanje Kupa BiH kao i plasman u Evropu i naredne sezone.

Dodao je kako je siguran da i „Izviđač“ ima slične ambicije i da, vjerovatno na sličan način razmišljaju. Nije krio kako je za njegovu ekipu pobjeda imperativ i da je to jasno stavljeno do znanja i igračima i stručnom rukovodstvu.

Fetah Kadrić je, ovom prilikom, pozvao ljubitelje rukometa da u što većem broju dođu u subotu u Sportsku dvoranu „Amel Bećković“ i podrže Vogošćane u nastojanju da pređu ovu prvu prepreku u doigravanju.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana