Na vrh

VOGOŠĆANSKE IZVIĐAČE NA BORAČKOM JEZERU POSJETILI ČLANOVI OU “TEMPO”

Članovi sekcije izviđača Zelenih beretki Vogošća nalaze se na sedmodnevnom kampovanju na Boračkom jezeru, gdje uz određene aktivnosti ispunjavaju izviđačke zadatke, uče o ekologiji i prirodnim ljepotama naše zemlje. Tu su i historijski časovi o periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Izviđači svakodnevno obavljaju svoje obaveze po rasporedu izvršavanja zadataka. Ovu grupu mladih momaka i djevojaka posjetili su članovi OU “Tempo” koji su dostavili hranu i za sve izviđače i njihove starješine pripremili večeru.
Predsjednik udruženja Bilal Bogilović zahvalio se “Tempu” na posjeti i uručenoj hrani, kao i načelniku Edinu Smajiću i Općini Vogošća koji su omogućili boravak izviđača na Boračkom jezeru.
Predsjednik “Tempa” Emir Sulejmani izrazio je zadovoljstvo posjetom i gostoprimstvom, te se posebno zahvalio udruženju “Medaljon” iz Austrije na doniranim sredstvima za hranu i druge namirnice. Bila je ovo prilika da članovi “Tempa” upoznaju sve ljepote Boračkog jezera koje u ovim ljetnim danima pruža sve uslove za kupanje i odmor.
(Preuzeto sa web portala RTV Vogošća)
Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana