Na vrh

Vogošćanske ulice čiste se po Programu prioriteta

Snježne padavine proteklog vikenda na području općine Vogošća prouzrokovale su probleme u saobraćaju. U proteklih 48 sati u Komunalni centar Općine Vogošća stiglo je više od stotinu poziva građana koji su bili nezadovoljni kako su njihove ulice očišćene. Zbog toga je danas u zgradi Općine održan sastanak predatavnika Službe za komunale, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća sa predstavnicima izvođača zimskog održavanja puteva na području općine, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo koji vrši nadzor nad zimskim održavanjem puteva, te sekretarima svih mjesnih zajednica koji su uključeni u nadzor.

Zbog različitih informacija koje su dobijali sa terena o broju vozila koja čiste snijeg u Službi za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove odlučili su na punktu firme Mevludin comerc u Kriviglavcima izvršiti pregled broja vozila i rasporediti po jedno vozilo u svaku mjesnu zajednicu.

Fetah Kadrić, pomoćnik načelnika Službe za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove kazao je da je tokom vikenda bilo određenih problema u pojedinim dijelovima općine, i da su oni primili veliki broj poziva građana. Današnji sastanak imao je za cilj unapređenje rada izvođača radova čišćenje ulica 2 i 3 prioriteta.

Direkcija za puteve KS na području Vogošće održava 22,5 km puteva. Najviše problema pri čišćenju snijega pravili su im parkirani automobili na cesti.

Iz nadležne općinske službe apelovali su na građane da vode računa gdje parkiraju vozila i koriste zimsku opremu, jer su od izvođača radova također dobili žalbe na parkirana vozila na cesti a kako je rekao pomoćnik načelnika Fetah Kadrić u policiji je evidentirano i nekoliko slučajeva vozila na cesti bez zimske opreme.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana