Na vrh

VOGOŠĆANSKI DANI: SUTRA PROMOCIJA KNJIGE HASIJE BORIĆ

Proslavljena bosanskohercegovačka glumica i rediteljica Hasija Borić će u sklopu manifestacije „Vogošćanski dani 2022“ održati promociju svoje knjige „Nana Fata Orlović i Majka Nuru počesto izruži“.
 
Riječ je, zapravo, o ukoričenim monodramama „Nana Fata Orlović“ i „Majka Nuru počesto izruži“. Tako su vrijedni autorski projekti naše dramske umjetnice sada dostupni i u pisanoj formi. Drame su pisane isključivo za potrebe vlastitog izvođenja, to su dva velika pozorišna projekta Hasije Borić koji su sada dostupni i čitalačkoj publici. Za Hasiju je „Fatina zemlja metafora Bosne, a Fata primjer kako se treba za nju boriti“. A za Nuru je pronašla inspiraciju u narodnoj pjesmi.
 
Na vogošćanskoj promociji njen suprug Mile Stojić će govoriti dijelove iz knjige, a sama glumica će odigrati odlomke iz predstava. Promocija je zakazana u srijedu 22. juna u 18:00 sati u KSC Vogošća.
 
Hasija Borić je rođena 7. februara 1953. godine u Jajcu. Gimnaziju i srednju muzičku školu je završila u Sarajevu. Poslije gimnazije, upisuje se u prvu generaciju studija glume, režije i teatrologije na Filozofskom fakutetu u Sarajevu. Djetinjstvo i mladost provela je u Vogošći.
(Preuzeto sa web portala RTV Vogošća)
Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana