Na vrh

Vogošćanski klubovi domaćini tri dana zaredom

Ovog vikenda tri najznačajnija vogošćanska sportska kolektiva kada su u pitanju, ekipni dvoranski sportovi, rukometaši, košarkaši i odbojkašice dočekuju svoje protivnike u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“. Već u petak Rukometni klub „Vogošća – Poljine Hills“ dočekuje RK „Konjuh“ iz Živinica. I ovaj klub proživljava svojevrsnu krizu i kao i RK „Vogošća – Poljine Hills“ ima 7 bodova iz 7 utakmica. Ovo je utakmica koja bi mogla značiti početak povratka „Vogošće“ u onaj dio tabele kojem objektivno pripada. Utakmica se igra 8.11.2019.godine sa početkom u 19 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“.

Subota će biti dan za košarku. Tog dana u vogošćanskoj sportskoj dvorani naši košarkaši će ugostiti ekipu „Zrinjskog“. Poslije četiri kola Vogošćani su bez pobjede, a „Zrinjski“ ima jednu pobjedu uz tri poraza. Iako je, ako gledamo tabelu, ovo derbi začelja ipak se radi o dvije vrlo kvalitetne ekipe koje su nesretnim sticajem okolnosti izgubile neke utakmice. I jednima i drugima je ovo prilika da dokažu da im je mjesto u elitnom rangu takmičenja. Utakmica se igra sa početkom u 19 sati.

Nedjelja nam donosi okršaj domaćiš odbojkašica sa ekipom sa ekipom OK „Student“ iz Mostara. Vogoščanke imaju četiri pobjede nakon četiri kola i ovo im je prilika da se učvrste na čelu tabele. Utakmica se igra u nedjelju 10.11.2019.godine sa početkom u 17 sati u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“.

Podržimo naše sportiste i u što većem broju dođimo na njihove utakmice!

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana