Na vrh

Vogošćanski košarkaši na prijemu kod Općinskog načelnika

Sportski kolektivi Vogošće iz dana u dan postižu nove uspjehe. Proteklog vikenda košarkaši Vogošće osvojili su titulu šampiona A1 lige i plasman u društvo najboljih bh. ekipa.

Tim povodom danas je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić organizovao prijem za igrače i stručni štab KK “Vogošća”, čestitajući im na osvojenoj tituli kao i na postignutim razultatima.

 

“ Na velika vrata slavimo ulazak još jednog vogošćanskog sportskog društva u premijerligaša. Za Vogošćane je to velika sreća i zadovoljstvo ali ono što je posebno važno u ovoj priči je taj entuzijazam i vrlo ozbiljan i odgovoran rad. Ovi mladi ljudi su pokazali da dobrom organizacijom upornim i vrijednim radom kao i maksimalnim ulaganjem mogu da se postignu ovakvi rezultati. Iskreno se nadam da će pored podrške Općine Vogošća koja je neupitna sa aspekta prostora kroz KSC Vogošća i finansijskih sredstava, podrška ovom klubu doći i od značajnih sponzora. Nadam se da će uprava ovog kluba uspjeti  da obezbjedi kroz marketinški nastup dovoljno sredstava za takmičenja u najvišem rangu. Naša želja je da imaju čvrst i solidan status u Premijer ligi i da obezbjede što više pobjeda. Za Općinu Vogošća je jako važno da se u ovom klubu kroz organizaciju na još veči nivo podigne rad sa djecom kroz različite selekcije, da se potencira na školi košarke da naša talentovana djeca, a sa fizičkim i psihičkim predispozicijama kakve mi imamo na ovim prostorima dobiju priliku da se okušaju i da nauče nešto o košarci. Možda će ti mališani bitii okosnica kluba za nekoliko godina” istakao je načelnik Smajić.

 

Trener Košarkaškog kluba “Vogošća” Ahmet Pašalić je rekao da je ovo prvenstveno uspjeh ekipe ali i same općine. “Našu općinu smo predstavljali u najboljem mogućem svjetlu, svi zajedno smo zasluženi za postignuti uspjeh” naglasio je trener Pašalić. Prema riječima predsjednika KK “Vogošća, Muriza Hamidovića, cilj im je bio da postigu ove rezultate, a to su uspjeli uz odličnu igru  igrača. U narednom periodu planiraju da uz pomoć uprave nađu sponzore koji će im omogućiti da bez problema pokriju troškove takmičenja.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana