Na vrh

Vogošćanski osnovci pokazali zavidno znanje o odlaganju selektivnog otpada

Nakon jednomjesečne edukacije o važnosti selektivnog odlaganja otpada  i reciklaže, u velikoj sali Općine  upriličen je kviz znanja za vogošćanske osnovce III i IV razreda.

Prilikom održavanja edukacije po školama, predstavnici pomenute firme nastojali su učenike naučiti da su i oni čuvari okoline i da od najranije dobi trebaju naučiti pravilno odlagati otpad.

Najbolje znanje o odlaganju selektivnog otpada i prvo mjesto osvojio je Amar Hasanović, učenik četvrtog razreda OŠ „Zajko Delić“, drugo mjesto je osvojio Tarik Jildizlar učenik četvrtog razreda OŠ „Mirsad Prnjavorac“, a treće je pripalo Lejli Hadžić učenici trećeg razreda OŠ „Mirsad Prnjavorac“. Nagrade je uručio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, čestitajući svim ucesnicima kviza na pokazanom znanju naglasivši da su oni generacija koja će sutra kada budu nosioci svojih domaćinstava pavilno odlaganje otpada biti kultura života.

Općina Vogošća je među prvim općinama u Kantonu Sarajevo koja je uspostavila sistem zelenih eko otoka, a projekti kao što su edukacije učenika, nastavit će se i u narednom periodu.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana