Na vrh

Vogošćanski poljoprivrednici izlagali na Sajmu privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017.

Pod motom “Domaći proizvodi u službi građana Bosne i Hercegovine” u sarajevskom Centru Skenderija od 14. do 16. decembra održan je Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017.

Na Sajmu su učestvovali i izlagači iz Vogošće, koji se bave različitim vidovima poljoprivredne proizvodnje. Mihret Halilović se bavi pčelarstvom i posjetiocima je predstavio različite vrste pčelinjih proizvoda. “Mislim da je ovo zaista odlična stvar za sve nas, a pogotovo za one koji dolaze iz manjih sredina. Rijetko imamo priliku predstaviti svoje proizvode ovolikom broju ljudi, a našim štandovima prilaze i predstavnici većih kompanija koji su zainteresovani za ono što mi proizvodimo”, rekao je Halilović.

Ibrahim Huseinović, proizvođač konzumnih jaja iz Semizovca, smatra da su sajmovi odlična prilika za predstavljanje svojih proizvoda.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, a partneri su bili Poljoprivredno-prehrambeni i Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu. U okviru stručno-edukativnog programa sajma, bilo je govora govora o tradicionalnoj hrani i turizmu, s posebnim osvrtom na proizvodnju sireva i valorizaciju tipičnih bh. proizvoda.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana