Na vrh

Vogošćanski privrednici uz podršku Općine Vogošća prestavili projekat “PODRŽIMO LOKALNO”

Danas je u Vogošći u organizaciji Udruženja poslodavaca i samostalinh privrednika „MREŽA VOGOŠĆA“ a u saradnji sa Općinom Vogošća održan prvi susret privrednika sa područja općine Vogošća na kojem je predstavljen projekat „Podržimo lokalno“. Pored vogošćanskih privrednika susretu su prisustvovali  i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, kao i predstavnici kantonalne i federalne vlasti. Kako je naveo predstavnik Udruženja Samir Sarić cilj današnjeg druženja je upoznavanje privrednika i razmjena iskustava.

Tokom svog obraćanja načelnik Smajić je istakao „Ideja današnjeg skupa je jačanje lokalne privrede, odnosno maksimalno uvezivanje vogošćanskih privrednika i razvijanje međusobne saradnje u smislu razmjene informacija i roba sa ciljem poboljšanja ekonomskih kretanja u Vogošći. Općina Vogošća je fokusirana na to da vrlo brzo i efikasno riješi zahtjeve i probleme privrednika. Naravno dosta toga po pitanju nadležnosti nije na općinskom nivou. Općina Vogošća želi da bude partner našim privrednicima kada su  u pitanju viši nivoi vlasti“. Također je istakao da postoje projekti po kojima će se raditi uređenje infrastrukture u Staroj industrijskoj zoni a naredne godine u Novoj industrijskoj zoni. I da se u narednom periodu očekuje stavljanje u funkciju industrijske zone na lokalitetu kasarne u Semizovcu, koja će omogućiti još novih radnih mijesta.

Kada su u pitanju mala i srednja preduzeća u općini Vogošći se stalno bilježi njihov rast i zapošljavanje. Iako je u Vogošći veliki broj nazaposlenih, bilježi se trend stalnog povećanja broja radnih mijesta. Općina Vogošća je svoje resurse stavila na raspolaganje svim privrednim subjektima kojih je u okviru malih poduzetnika i firmi oko 800.

Na današnjem susretu je dogovoreno da će od strane predstavnika Udruženja i načelnika Općine Vogošća Edina Smajića biti upriličena posjeta svim privrednim subjektima sa područja općine Vogošća, kako bi bili upoznati sa problemima sa kojima se susreču i na koji način da im se pomogne, kao i medijska promocija svih privrednih subjekata.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana