Na vrh

Vogošćanski rukometaši na prijemu kod Općinskog načelnika

Rukometaši Vogošće Poljine Hillsa ostvarili su historijski uspjeh i osvojili naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše. U finalnoj utakmici koja je odigrana u Vogošći savladan je bh šampion Izviđač iz Ljubuškog pogotkom Ovčine u posljednjim sekundama meča. Prvi trofej u historiji kluba koji postoji više od pola vijeka samo je kruna uspješne sezone u kojoj su Vogošćani uspješno prvi put nastupili u Evropi i bili vicešampioni u Prvenstvu BiH. Povodom ovog velikog uspjeha vogošćanskog sporta prijem za igrače, stručni štab i upravu RK Vogošća Poljine Hills organizovao je Općinski načelnik Edin Smajić koji ih je i sam, zajedno sa ostalim navijačima u Sportskoj dvorani “Amel Bečković” u Vogošći, zdušno bodrio u nedjelju i zajedno sa njima slavio pobjedu.

Načelnik Smajić je istakao da je ovaj prijem samo mali znak pažnje za ono što su u vogošćanski rukometaši uradili u ovoj sezoni: “Rukometni klub Vogošća Poljine Hills zabilježio je veliki uspjeh u ovoj sezoni. Osim osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine koji je najveće odličje, posebno priznanje koje će se pamtiti i koje će krasiti vitrine vrijedi istaći i ostale uspjehe. Ove godine naši rukometaši su uspješno nastupili u Evropskim takmičenjima, prvi put u svojoj historiji, i bili su vicešampioni u Prvenstvu BiH. Posebna vrijednost našeg kluba su i omladinske kategorije koje garantuju budućnost rukometa u Vogošći. Nadam se da je ovo samo početak i da će i naredne sezone RK Vogošća Poljine Hills biti sezone u kojima će se osvajati titule.”

Zahvalnost za podršku Općine Vogošća koju su imali tokom čitave sezone u ime RK Vogošća Poljine Hills uputio je Fetah Kadrić, predsjednik Upravnog odbora kluba.

“Osim podrške koju je davao kao načelnik Općine Vogošća gospodin Edin Smajić je uvijek bio sa nama i na utakmicama kao vjerni navijač i zbog toga mu puno hvala. Bila je ovo jedna uspješna sezona koja je dugo trajala i koja je na kraju krunisana ovim uspjehom. Mi smo jedini klub u Kantonu Sarajevo koji je ove godine donio titulu u kolektivnim sportovima i nadam se da će to biti prepoznatno i adekvatno praćeno i sa viših nivoa”, rekao je u svom obraćanju gospodin Kadrić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana