Na vrh

Vogošćanski sportisti od Čapljine do Beča

Rukometaši RK „Poljine Hills“ ove subote imaju priliku da poprave neočekivano loš dojam koji su u domaćem prvenstvu ostavili u prva tri kola. Igraju protiv dobre ekipe „Lokomotive“ iz Brčkog i u klubu se nadaju da će prekinuti crnu seriju loših igara i rezultata i zaigrati onako kako igraju u Evropi. Utakmica se igra u Sportskoj dvorani „Amel Bećković“ u subotu 19.10.2019.godine sa početkom od 18 sati.

Druga ekipa Rukometnog kluba „Vogošća – Poljine Hills“ će, u okviru petog kola Prve lige Federacije – Grupa Jug odmjeriti snage sa RK „Čapljina“. Susret se igra u Čapljini u nedjelju od 18 sati.

Nastavlja se i Prvenstvo Bosne i Hercegovine u košarci. Nakon dobre igre, ali i poraza od „Igokee“, u subotu 19.10.2019.godine KK „Vogošća“ igra protiv KK „Bratunca“, ekipe koja je sezonu počela pobjedom. I prošle sezone susret ove dvije ekipe u Bratuncu bio je krajnje uzbudljiv, a na kraju su slavili Vogošćani. Nadamo se da će tako biti i sada.

Što se tiče vogošćanskih fudbalskih klubova u ovom kolu, „Unis“ koji ima maksimalan učinak od devet bodova iz tri utakmice i gol razliku 9:1, dočekuje ekipu „Jedinstva“. „Ozren“ koji je četiri kola neporažen i nalazi se, kao i „Unis“ na čelu svoje grupe Kantonalne lige, dočekuje ekipu „Juga“.

Članovi karate klub “Sambon” ovog vikenda borave u Beču gdje će  nastupati na Vienna open 2019, turniru koji ove godine okuplja 1032 takmičara iz 25 država svijeta. “Sambon” predstavlja 15 takmičara u pojedinačnim i ekipnim kategorijama. Zanimljivo je da će ovoga puta u borbama nastupiti i njihov trener Kenan Alikadić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana