Na vrh

Vogošćanski vatrogasci dobili novu opremu

U ponedjeljak, 07.10.2019. godine u prostorijama Vatrogasnog društva Vogošća koje se nalaze na prostoru bivše kasarne ”Enver Šehović” u Semizovcu, obavljena je primopredaja opreme Civilne zaštite nabavljene za opremanje Službe za zaštitu od požara i vodosnadbijevanja, formirane u Udruženju ”Vatrogasno društva Vogošća”.

Ovo je i predviđeno Planom i programom rada Službe civilne zaštite za 2019. godinu. Naime, predviđeno je da se izvrši djelimično opremanje struktura civilne zaštite, odnosno Službe za zaštitu od požara u Udruženju ”Vatrogasno društva Vogošća”.

Navedena oprema je neophodna za funkcionisanje službe u obavljanju poslova i zadataka koji su joj dati u nadležnost. Oprema se sastoji od: motorne pumpe, agregata za proizvodnju električne energije, naprtanjača/ruksaka za gašenje vatre, vatrogasnih ljestvi (kukača) i hidrantskog nastavka. Ukupna vrijednost ove opreme iznosi oko 7.000,00 KM.

Prema riječima Nermina Hajre, Pomoćnika općinskog načelnika u Službi za civilnu zaštitu riječ je o projektu koji će se realizovati u etapama i oprema koja je trenutno dodijeljena Službi za zaštitu od požara značajno će unaprijediti njihovu spremnost da se bore sa požarima na terenu, ali jeistakao i da će Općina Vogošća nastaviti ulagati u ovaj segment zaštite stanovništva.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana