Na vrh

Za projekte 23 sportska kluba Općina Vogošća izdvojila 170.000,00KM

Iz Budžeta Općine Vogošća sredstva u iznosu od 170 000 KM namjenjena su u 2016.godini za projekte 23 sportska kluba u našoj općini. Kako bi se regulisala međusobna prava i obaveze, ovih dana provodi se procedura potpisivanja Ugovora o sufinansiranju projekata sa organizacijama civilnog društva.

Danas je tim povodom Općinski načelnik Edin Smajić potpisao Ugovore sa predstavnicima  FK „UNIS“, NK „OZREN“ i KK „VOGOŠĆA“. Dok će preostalih dvadeset klubova ugovore potpisati u narednim danima.

Ugovori su potpisani na osnovu odluke Općinskog načelnika o raspodjeli finansijskih sredstava sportskim udruženjima iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu kao i Pravilnika o kriterijima i procedurama za sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva sredstvima iz Budžeta Općine Vogošća za 2016. godinu. Tako će FK „UNIS“ biti dodjeljeno 20.000,00 KM, NK “OZREN“ 15.000,00 KM a KK „VOGOŠĆA“ 21.250,00 KM.  Predstavnici navedenih klubova su iskazali veliku zahvalnost prema Općini Vogošća koja je prepoznala njihov rad i finansijski pomaže jer svaka pomoć sportskim organizacijama je itekako dobro došla.

„Općina Vogošća je u Budžetu za 2016. godinu za pomoć u sufinansiranju projekta sportskih udruženja osigurala sredstva u iznosu od  170.000,00 KM. Pored finansijskih sredstava koje izdvajamo, Općina Vogošća je sve svoje sportske kapacitete besplatno stavila na raspolaganje vogošćanskim sportskim klubovima. Iz godine u godinu Općina Vogošća obezbjeđuje sve značajnija sredstva za ovu oblast, a u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti će nastaviti davati svoj doprinos razvoju i promociji sporta“ istakao je načelnik Smajić.

Što se prenosa sredstava naznačenih u svakom Ugovoru tiče, Općina Vogošća će ih klubovima isplaćivati kvartalno uz saglasnost načelnika Općine Vogošća, dok je obaveza korisnika sredstava podnositi izvještaj o realizaciji utrošenih sredstava za odobrene projekte.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana