Na vrh

Za sanaciju dva klizišta u naselju Tihovići izdvojeno više od 134.000,00 KM

Na području općine Vogošća izvode se radovi na sanaciji klizišta na dvije lokacije u naselju Tihovići, radnog naziva Tihovići 1 i Tihovići 2. Radi se o klizištima koja su nastala usljed intenzivnih padavina koje su zadesile općinu Vogošća u maju 2014. godine.

Sredstva za izradu projektne dokumentacije, kao i sredstva za sanaciju klizišta obezbijedila je Općina Vogošća u saradnji sa UNDP-om.

„Prva lokacija se nalazi neposredno ispod samog mezarja na ulazu u naselje Tihovići, a druga je iza naselja Grab, gdje su ugroženi lokalna vodovodna mreža za naselja Grab i Tihoviće kao i lokalni put. Projektom je planirano da se osiguraju ove trusne padine koje su se pokrenule u maju 2014. godine“, istakao je Nermin Hajro, pomoćnik načelnika Službe civilne zaštite.

Mještani Tihovića zadovoljni su što je počela sanacija i ovih klizišta, posebno su sretni zbog sanacije klizišta koje je direktno ugrožavalo lokalni vodovod, ali također ih raduje i sanacija klizišta koje je prijetilo obrušavanju šehidskog mezarja.

Nihad Hadžić, član Savjeta mjesne zajednice Blagovac je rekao „na zadovoljstvo mještana Tihovića krenulo se u realizaciju sanacije dva važna projekta za ovo naselje. Svi znamo šta za jedno naselje znači mezarje i loklani put. Ovom prilikom bih se zahvalio našem mještaninu koji je dozvolio da se kroz njegovu parcelu napravi pristupni put, kako bi izvođač radova nesmetano mogao dostavljati materijal za izvođenje radova. Također se u ime mještana Tihovića i Graba zahvaljujem Općini Vogošća i UNDP-iju na izdvojenim sredstvima za realizaciju ovih projekata“.

Za realizaciju sanacije klizišta Tihovići 1 i Tihovići 2 Općina Vogošća izdvojila je više od 134 000 KM, a klizište će biti sanirana do kraja ove građevinske sezone.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana