Na vrh

Za završetak radova izgradnje i vanjskog uređenja fiskulturne sale u školi “Porodice ef. Ramić” resorno ministarstvo izdvojilo 150.000 KM

Aneks 3 Sporazuma o sufinansiranju nastavka izgradnje i vanjskog uređenja fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Porodice ef.Ramić” potpisao je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem. Za ovu namjenu resorno ministarstvo je izdvojilo 150.000 KM.

“Na ovaj način nastavljamo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, a ova sredstva će biti utrošena na završetak radova izgradnje i vanjskog uređenja fiskulturne sale”, istakao je ministar Kazazović, te podsjetio da je do sada za gradnju sportske fiskulturne sale u osnovnoj školi “Porodice ef. Ramić”, resorno ministarstvo osiguralo sredstva u iznosu od 1.127.351 KM.

Najavio je da ministarstvo planira da u narednom periodu realizuje infrastrukturne projekte sa Općinom Vogošća, obzirom da resorno ministarstvo nema dovoljno novčanih sredstava, onda je puno efektivnije da se to radi zajedno sa lokalnom zajednicom.

“Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade i ovaj put nam pomaže da završimo projekt vanjskog uređenja fiskulturne sale. Inače, realizacija ovog projekta traje četiri godine, a prije dvije godine škola ‘Porodice ef. Ramić’ je dobila savremenu sportsku dvoranu”, pojasnio je načelnik Smajić i potcrtao da je ukupna vrijednost kompletnog projekta iznosila oko dva miliona KM.

Načelnik Smajić je ovom prilikom upoznao ministra Kazazovića kako je planirano da se radovi na zgradi muzičke škole u septembru završe kako bi đaci mogli da pohađaju nastavu, te da je Općina započela sa vanjskim uređenjem ograde oko osnovne škole “Izet Šabić” na Hotonju, ali da se sa sanacijom igrališta još čeka, iako smatra da bi se to trebalo što prije riješiti.

“Preko ljetnog raspusta, sa Ministarstvom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša ćemo završiti izrade novih fasada i stolarija u osnovnim školama ‘Mirsad Prnjavorac’ i ‘Zahid Baručija'”, je najavio je načelnik Smajić.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana