Na vrh

Završavaju radovi na sanaciji saobraćajnica u Hotonju

Općinski načelnik Edin Smajić sa saradnicima je danas obišao dva gradilišta u Mjesnoj zajednici Hotonj. Prvo je obišao mjesto sanacije puta u naselju Hotonj IV. Ovaj projekat se realizuje na osnovu Programa prioritetnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture za 2019. Godinu. Naome, nakon okončanja radova na izgradnji dijela separatne kanalizacije u naselju Hotonj IV i uređenju korita potoka Studenac, u proteklom periodu izvođeni su radovi na sanaciji dijela lokalnog puta u Ulici Hotonj IV, tačnije ulaza u Boračke lokacije iz Ulice Branilaca Hotonja. 03.07.2019. godine otpočeli su radovi na asfaltiranju saobraćajnice, čime je ovaj projekat ušao u završnu fazu.Projekat je obuhvatio asfaltiranje makadamske saobraćajnice, sa proširenjem kolovoza i izgradnjom pješačke staze u dužini od 140 metara širine 5 metara i pješačke staze od jednog metra. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 87.683,94 KM, a finansiraju se sredstvima iz Budžeta Općine Vogošća.Izvođač radova je firma “BUCOMERC” d.o.o. Kiseljak. Rok za izvođenje radova bio je 30 dana, ali je produžen zbog loših vremenskih uslova.
Nakon toga posjetio je okončane radove na sanaciji saobraćajnice na kraku puta ulice Orahov brijeg od broja 2 do broja 10. Dužina trase iznosi oko 133 metra, a prosječna širina saniranog puta iznosi četiri metra kolovozne trake.Radove izvodi „LIV Elektronik“ d.o.o. Sarajevo, a vrijednost radova iznosi 27.000,00 KM. Projekat je podrazumjevao uklanjanje postojećeg asfalta i loše tamponske podloge, tamponiranje sa zbijanjem i asfaltiranje.
Govoreći o ovim projektima Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo kvalitetom radova i istakao da je uvjeren kako ova dva sanirana puta značajno podižu nivo kvaliteta življenja građana na tim područjima. Građani koji su se pridružili Načelniku tokom obilaska i sami su izrazili zadovoljstvo činjenicom da su ti putevi sanirani.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana