Na vrh

ZAVRŠENA SANACIJA PUTA U POTUROVIĆIMA

U naselju Poturovići 11. juna počeli su radovi na sanaciji oštećene dionice puta. Radove, prema nalogu Inspektorata Općine Vogošća, finansirali su investitori privatnih objekata čijom gradnjom je i teretom, koji je prevožen do gradilišta, došlo do velikog oštećenja puta. Firma „Hair & Din“ koja je uvedena u posao u skladu sa odobrenjem i inspekcijskim procedurama, sanaciju je završila prije 18. juna – krajnjeg roka za završetak svih radova.

Stanovnicima ulice Poturovići izvođač radova saniranu je dionicu puta od 80 metara dužine, sa predviđenih 3 metra širine proširio na 5 metara. Dodatna dva metra poklon su stanovnicima od firme „Hair & Din“. Kako kaže vlasnik ove firme Hajrudin Alić, radi se o strmoj dionici a građani su ljubazno zamolili da izvođač radova širinu puta asfaltira više, koliko je to moguće. Alić je također kazao da su vlasnici objekata čija gradnja je i izazvala oštećenje saobraćajnice, u znak izvinjenja komšijama za dosadašnju štetu koju su trpili, finansirali asfaltiranje još dvije ulice u neposrednoj blizini.

Glavni inspektor Inspektorata Općine Vogošća Sehad Zeković zadovoljan je izvršenjem naloženog inspekcijskog rješenja te napomenuo da su svi budući investitori dobro došli u Vogošću u skladu sa neophodnom dokumentacijom i odobrenjima a protiv svih prekršioca zakonskih odredbi i u skladu sa svojim ovlaštenjima inspektori će poduzimati mjere, sve za dobrobit građana Općine Vogošća i ove lokalne zajednice.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana