Na vrh

ZAVRŠENI RADOVI NA VANJSKOM UREĐENJU LOVAČKOG DOMA

Zahvaljujući podršci Općine Vogošća i KJP “Sarajevo-šume”, Lovačko društvo “Lane” nastavlja sa vanjskim uređenjem lovačkog doma koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Grabljivoj njivi.  Povoljni vremenski uslovi su dozvolili da se, privedu kraju radovi na postavljanju natkrivenih klupa za sjedenje i mobilijara za djecu.

Ovo nije prvi put da KJP „Sarajevoc-šume“ interveniše na ovom lokalitetu. Učestvovali su i u rekonstrukciji pristupnog puta, a svoju podršku najavljuju i  u narednoj godini.  Podrška Općine Vogošća ovom udruženju je kontinuirana i traje dugi niz godina. Prema riječima pomoćnice načelnika za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Dženane Bešlija nastavit će se i naredne godine.

Lovački dom na Grabljivoj njivi je smješten u prelijepom  ambijentu netaknute prirode. Ovaj lokalitet poznat je i po izuzetno čistom zraku, tako da može poslužiti svim građanima općine Vogošća i kao svjevrsna vazdušna banja i mjesto gdje ugodno mogu provoditi svoje slobodno vrijeme.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana