Na vrh

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE SAOBRAĆAJNICE U NOVOJ INDUSTRIJSKOJ ZONI

U Novoj industrijskoj zoni radovi na asfaltiranju saobraćajnice, koji su počeli tokom vikenda, završeni su danas. Načelniku Općine Vogošća Edinu Smajiću, prilikom obilaska lokaliteta ove zone, pridružili su se njegovi saradnici iz resorne službe i ministar komunlane privrede i infrastrukture KS Senad Hasanspahić.

Načelnik Smajić je istakao da je sobraćajnica u Novoj industrijskoj zoni od velikog značaja za građane Vogošće, kojima je ovaj putni pravac alternativni u periodu saobraćajnih gužvi. Smajić je također obrazložio, da je Vlada KS u tekućoj godini izdvojila 225.000 KM za realizaciju ovog projekta.“Saobraćajnicu koristi nekoliko privrednih subjekata koji zapošljavaju veliki broj ljudi, a njenim asfaltiranjem poboljšat će se saobraćajna komunikacija i olakšati rad firmi koje posluju u ovom dijelu privredne zone“, rekao je načelnik Smajić.

Općina Vogošća pristupila je rješavanju još jednog veoma značajnog problema vezanog za Novu industrijsku zonu. U toku je provođenje procedure za rješavanje prilaznog puta sa zapadne strane ove industrijske zone, tačnije prema Energopetrolovoj benzijskoj stanici.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana