Na vrh

ZAVRŠNI RADOVI NA MOSTU U NOVOJ INDUSTRIJSKOJ ZONI U VOGOŠĆI

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima, te Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač obišli su lokaciju gdje radnici firme Termo beton-a izvode završne radove na postavljanju asfalta na mostu i saobraćajnici u Novoj industrijskoj zoni.

“Osnovni cilj ovog izuzetno važnog projekta, čija je vrijednost oko 1.345.000,00 KM, je bolja saobraćajna povezanost sa firmama u novoj industrijskoj zoni, vogošćanskih naselja i magistralnog puta M-18 (povezivanje sa I transferzalom), kao i rasterećenja saobraćaja prema naselju Ugorsko” istakao je nečelnik Smajić i ovom prilikom se zahvalio Vladi Federacije BiH kao i Vladi Kantona Sarajavo na pruženoj finansijskoj pomoći za realizaciju ovog projekta.

Ministar Kalem i Direktor Kovač su izrazili zadovoljstvo urađenim i istakli da je Općina Vogošća najagilnija Općina u Kantonu Sarajevo kada je u pitanju realizacija projekata. Zahvalili su se načelniku i sardnicima na saradnji i pruženoj pomoći kada su u pitanju primarne gradske saobraćajice.

Osim izgradnje mosta urađena je i potpuna rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 260 m, sa dvije saobraćajne trake i dvije pješačke staze. Ranije je završeno izmještanje podzemnih instalacija,  vrelovoda u dužini od 150 m, fekalne i oborinske kanalizacije u dužini od 155 m i vodovoda u dužini od 47 m.

U narednim danima se očekuje tehnički prijem mosta kako bi saobraćajnica bila puštena u funkciju.  Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Copyright @ 2015 by INAF | Sva prava zadržana