Čista i lijepa Vogošća

Općina Vogošća organizuje 11 po redu akciju “Čista i lijepa Vogošća 2021”. Nosilac aktivnosti je Služba za komunalne poslove Općine Vogošća, Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti i Služba Civilne zaštite. 

Ove godine Dan planete zemlje se obilježava tako da je akcija “Čista i lijepa Vogošća 2021” fokusirana na čišćenje i uređenje Jošaničkog potoka. U akciji učestvuju kantonalna javna komunalna preduzeća “Park” i “Rad”, te građevinske firme koje su u proteklom periodu izvodile infrastrukturne radove na području općine Vogošća. Ovaj put su se odazvali da volonterski ustupe svoje kapacitete – mehanizaciju kako bi ova akcija bila što uspješnija.

U drugom segmentu akcije će se vršiti pošumljavanje i čišćenje lokacija od otpada u saradnji sa udruženjem “Tempo” i udruženjem “Step”, na tri lokacije na području Općine Vogošća. U dijelovima gdje postoji opasnost od klizišta posadit će se 1100 sadnica. U okviru akcije predviđena je sadnja drveća na dvije lokacije, u urbanom dijelu Općine Vogošća i u industrijskoj zoni – Unis, te sadnja tradicionalnog drveta ispred upravne zgrade JU KSC Vogošća.

Obim akcije prilagođen je trenutnim uslovima, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Akcija će se organizovati u subotu, 24.04.2021. godine.

Comments are closed.

Close Search Window