Električna energija

Prema podacima Elektrodistribucije Sarajevo za ponedjeljak 23.01.2023.godine na području Vogošće, u periodu od 9 do 15 sati planirana su isključenja na trafo područjima Krivoglavci, Krivoglavci I i Krivoglavci II.
 


Vodosnabdijevanje

U sklopu redovnih mjesečnih analiza higijenske ispravnosti vode na lokalnim vodovodima, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u mjesecu decembru uzeo je uzorak vode sa šest (6) lokalnih vodovoda na području općina Vogošća.

Nakon detaljne analize uzetog uzorka vode, od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, Općini Vogošća stigla je obavijest o zdravstvenoj ispravnosti vode.

Ispitani uzoraci vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom i fizičko-hemijskom ispitivanju NE ODGOVARAJU prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode na sljedećim lokalnim vodovodima:

1. Lokalni vodovod Krivoglavci;

2. Lokalni vodovod Paljevo – Svrake;

3. Lokalni vodovod 7 Vrela – Svrake i

4. Lokalni vodovod Donja Vogošća.

Takva voda je epidemiološki rizična po zdravlje korisnika i ista nije za piće, kao ni za ličnu higijenu i higijenu posuđa u kojem se hrana prioprema i distribuira.

Istog dana obavješteni su Odbori za upravljanje navedenim lokalnim vodovodima kako bi se voda zatvorila za upotrebu i kako bi se poduzele neophodne radnje u cilju dobivanja sanitarno-higijenski ispravne vode.

Obzirom da ovakva voda nije za upotrebu, mole se korisnici da istu ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koja će biti dostavljena od strane Zavoda za javno zdravstvo KS.

Gas

Generalni direktor KJKP „Sarajevogas“ d.o.o. Edis Baković 12.12.2022.godine posjetio je Općinu Vogošća. Tokom ove radne posjete susreo sa sa v.d. načelnika Migdadom Hasanovićem i njegovim saradnicima. Tema ovog razgovora bila je dalja gasifikacija područja općine Vogošća. U konstruktivnoj atmosferi usaglašeno je da je prioritet završetak projakta gasifikacije naselja Krivoglavci. Takođe se razgovaralo i o projektima gasifikacije lokaliteta Uglješića i Ahmeda Rizve, te o nužnim zahvatima na gasnoj mreži na trasi Prve transverzale.

 

Saobraćaj

Od 15.12.2022.godine izvode se radovi na ugradnji asfalta u kraku ulice Krivoglavci II kod broja 16, u dužini od oko 70 metara.

Ukupna vrijednost radova, po ugovoru iznosi 22.112,09 KM, a finansiraju se sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Radovi podrazumjevaju uklanjanje asfalta, zamjenu podtla i izradu nosivog sloja tampona, izradu propusta za oborinsku odvodnju, te asfaltiranje u sloju debljine 7 centimetara.

Širina saobraćajnice u kraku je prosječno 3,5 metara u dužini od oko 45 metara, te 4 metra na dijelu glavnog pravca u dužini od oko 25 metara.

Nadzor nad izvođenjem radova vršiće Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je, istog dana, obišao i v.d. načelnika općine Vogošća Migdad Hasanović sa saradnicima.

 

Cijeli članak možete pronaći na linku

https://depo.ba/clanak/239523/zavrsena-sanacija-magistralne-ceste-sarajevo-vogosca-otvoren-saobracaj-u-oba-smjera

Close Search Window