Vogošća 5K BH Telecom Night Run

Počele su pripreme za sada već tradicionalnu popularnu “Vogošćansku peticu”, čiji je cilj podizanje svijesti o značaju i afirmacija sporta i zdravog načina života među Vogošćanima.

Iz organizacionog odbora pozivaju sve trkače, rekreativce, atletičare, članove sportskih kolektiva da se pridruže i svojim učešćem podrže ovaj događaj. Cilj organizatora je omasoviti učešće i poticati okretanju zdravom sportskom životu. Organizatori utrke iz JU KSC Vogošća navode da će utrka ove godine biti održana u atraktivnijem noćnom terminu te će biti i neki propratni sadržaji za sve takmičare i gledaoce.

Staza Vogošća 5K: Dva kruga od 2.5 km sa ukupnom elevacijom 32 m. Start je ispred upravne zgrade Kulturno sportskog centra “Jasmin Isanović” odakle se trči prema Omladinskoj ulici gdje se pravi okret ispred internacionalne škole QSI. Potom se trči u ulicu Izeta Delića i pravi se okret prema Jošaničkoj ulici. Iz Jošaničke se nastavlja u Igmansku ulicu da bi se potom opet ušlo u Jošaničku ulicu i krug se završava ispred zgrade KSC Jasmin Isanović.

U pripremi je bogat startni paket za naše trkače.

Pripremamo još neka iznenađenja za nase ucesnike kao i nagrade za prva tri mjesta u muskoj i zenskoj kategoriji .

Prijave za utrku su otvorene za sve koji to žele.
Prijavite se , budite dio Vogošća 5K .

Comments are closed.

Close Search Window