ReLOaD Vogošća - UNDP

Općina Vogošća, kao partnerska jedinica lokalne samouprave koja učestvuje u projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), objavljuje rezultate javnog poziva za organizacije civilnog društva(OCD)/nevladine organizacije(NVO) koje su predale prijedloge projekata na javni poziv.

Na javni poziv su se mogle prijaviti sve OCD/NVO iz Bosne i Hercegovine, sa prijedlozima projekata koji su u skladu sa definiranim prioritetnim oblastima i razvojnim ciljevima Općine Vogošća.
Rang lista rezultata po javnom pozivu za organizacije civilnog društva, u sklopu ReLOaD projekta za općinu Vogošća se nalazi u daljem tekstu.

Sredstva za odobrene projekte će biti dodijeljena u iznosima od 10.000 KM do 70.000 KM, a projekti će se sprovoditi u periodu od jula 2019. do marta 2020. godine. Projekt ReLOaD podržava lokalne samouprave da razviju transparentne mehanizme finansiranja za organizacije civilnog društva, kako bi se bolje upoznali sa potrebama građana, a organizacije civilnog društva služe kao partneri lokalnim samoupravama i podržavaju ih u rješavanju potreba lokalne zajednice. 20,000 građana u BiH će imati koristi od preko 80 projekata civilnog društva, koje će se implementirati u okviru ReLOaD projekta, tokom trogodišnjeg perioda 2017-2020. Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Konačnu listu možete pogledati OVDJE !

 

Prvi javni poziv u sklopu ReLOaD projekta

Projekat: Hobi kao zanimanje

Projekat: Podsticaj rodnoj ravnopravnosti kroz promociju
ženskog fudbala

Drugi javni poziv u sklopu ReLOaD projekta

Projekat: Unapređenje ključnih kompetencija kod djece i mladih

Projekat: Stari zanati za nov i moderan proizvod

Projekat: Judo škola za zdravo odrastanje

Projekat: Košarka za sve

Projekat: Očuvanje okoline počinje od tvoje okoline

Projekat: Dijete uz dijete, rame uz rame

Rezultati procesa izbora predstavnika organizacija civilnog društva sa područja općine Vogošća za učešće u u evaluacionoj komisiji u općini Vogošća u okviru Regionalnog Programa lokalne demoratije (ReLOaD) (objava 11.06.2019.godine)

INFO LETAK o ReLOaD Projektu (objava, 06.06.2019.godine)

O ReLOaD Projektu (objava, 06.06.2019.godine)

Poziv organizacijama civilnog društva sa područja općine Vogošća za učešće u izboru predstavnika u evaluacionoj komisiji u općini Vogošća (objava 06.06.2019.godine)

Održana završna mentorska sesija (objava 29.05.2019.godine)

Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u općini Vogošća (objava, 28.05.2019.godine)

Održana treća mentorska sesija (objava, 22.05.2019.godine)

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na trećem mentorskom sastanak koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vogošća (objava 16.05.2019.godine)

Izvještaj o drugom sastanku organizacija civilnog društva sa mentorom u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u Općini Vogošća (objava, 16.05.2019.godine)

Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na drugom mentorskom sastanak koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vogošća (objava 13.05.2019.godine)

Održana mentorska sesija (objava, 10.05.2019.godine)

Informativni sastanak – Otvoreni dan i prva mentorska sesija koji organiziraju ReLOaD (objava, 03.05.2019.godine)

U TOKU TRODNEVNI TRENING “UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM” KOJI ZAJEDNO ORGANIZIRAJU ReLOaD PROJEKAT I OPĆINA VOGOŠĆA (objava, 25.04.2019.godine)

OPĆINA VOGOŠĆA U PARTNERSTVU SA RAZVOJNIM PROGRAMOM UJEDINJENIH NACIJA RASPISUJE: JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA / NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA U SKLOPU PROJEKTA REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU (ReLOaD) (objava, 19.04.2019.godine)

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD u partnerstvu sa Općinom Vogošća – Poziv organizacijama civilnog društva za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom“ koji organiziraju ReLOaD projekat i Općina Vogošća (objava, 18.04.2019.godine)

 

Comments are closed.

Close Search Window