Projekat Rural Vogošća predstavlja prvu fazu u okviru projekta identifikacije i valorizacije ruralnog razvoja na području općine Vogošća, a koji ima za cilj uvezivanje lokalne zajednice i povećanje zaposlenosti kroz unapređenje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i lokalnih poljoprivrendnika sa područja općine Vogošća.

Rural
Vogošća

Zašto Rural Vogošća?

Projekat je namjenjen svim poljoprivrednim proizvođačima sa područja općine Vogošća koji imaju registrovan jedan od oblika poljoprivrednog gazdinstva i žele da prodaju svoje proizvode.

Projekat je proizašao iz potrebe za adekvatnom identifikacijom svih registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa područja općine, u cilju razvoja proizvodnje, uvezivanja i promocije lokalnih poljoprivrednika, te povećanje svijesti poljoprivrednika o mogućnosti apliciranja na javne pozive.

Cilj Rural Vogošća

Rural Vogošća ima za cilj povezivanje lokalne zajednice i povećanje zaposlenosti kroz unapređenje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i lokalnih poljoprivrednika sa područja općine Vogošća. Tokom proteklog perioda obavljeni su radni sastanci sa poljoprivrednicima, te terenski obilasci istih kako bi se sagledala trenutna situacija, problemi i mogućnosti razvoja poljoprivrede na području općine.

Benefiti Rural Vogošća

Benefiti koji su proizašli iz ove faze projekta ogledaju se u kreiranju jedinstvene baze poljoprivrednih proizvođača i njihovo mapiranje, a u cilju uvezivanja, razvoja tržišta i bolje komunikacije sa lokalnom zajednicom. Također, kao jedna od benefita ove faze projekta je kreirana web platforma za promociju i prodaju poljoprivrednih proizvoda, ali i kao informativna platforma za poljoprivrednike.

 

IMG_0836
IMG_0649
BROŠURA RURAL VOGOŠĆA V2-12
Close Search Window