Outdoor Vogošća

Nevladina organizacija STEP

1

.

Nevladina organizacija STEP implementirala je projekat pod nazivom “Outdoor Vogošća”, a koji je podržan i sufinansiran od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Općine Vogošća u okviru Sarajevo Summer Festa 2022. Pored turističkog, projekat je ujedno bio i odgojno-edukativnog karakter, jer se je cilj bio animirati mlade sa područja Vogošće, u svrhu promocije i razvijanja svijest o vrijednostima lokalnih resursa i prirodnih vrijednosti.

0
Učesnika
0
Ekipa
0
Organizacija
0
Dana igara
0
Igara

Kroz pomenuti projekat  STEP je animirao mlade osobe, učenike Srednjoškolskog centra u Vogošći (SŠC Vogošća) u svrhu učešća u projektnim aktivnostima u vidu aktivizma i volonterizma u lokalnoj zajednici, te uspostave sistema promocije i podizanja svijesti o vrijednostima lokalnih resursa i prirodnih vrijednosti.

Koncept projekta je manifestacija (igre za mlade), kroz koju je STEP okupio preko 200 učesnika koji su učestvovali u raznim vanjskim (outdoor) igrama. Igre su realizovane na području Općine Vogošća a trajale su tri dana, a trećeg dana je upriličena završna manifestacija u okviru koje su proglašeni pobjednici igara. 

Projekat Outdoor Vogošća je implementiran od strane Nevladine organizacije STEP u okviru Sarajevo Summer Fest-a 2022., uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Općine Vogošća, te društveno odgovornih kompanija Ekopak i RCB Nanotehnologija. Iako je prvi put implementiran 2022. godine, plan je kreirati godišnji projekat koji će se svake godine rasti.

Close Search Window