Događaji, Novosti|

Povodom 30. godišnjice od zločina počinjenog u naselju Tihovići 4. jula 1992. kada su srpski zločinci ubili 30 mješana Tihovića u velikoj općinskoj sali održana je tribina pod nazivom „Nekažnjeni zločin“. Uvodničari su bili: Muslija ef Čeliković i prof.dr. Alija Kožljak. Prisutnima su se obratili i efendija džemata Tihovići Nedžad ef. Botić i mutevelija Mustafa Halač, kao i načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

Na tribini je istaknuto da oni koji su preživjeli 4. juli i stadanje stanovnika ovog vogošćanskog naselja neće zaboraviti ni oprostiti ono što se dogodilo, ali da ne smijemo dopustiti da zločinci zaborave svoje zločine i nedjela koja su napravili nad civilima u Vogošći. Ono što posebno boli sve jeste činjenica da niko nije odgovarao za počinjeni zločin, a sama tribina simbolično nosi naziv „Nekažnjeni zločin.“ Modratorica tribine je bila djevojka iz Tihovića, Amina Kahriman.

U okviru obilježavanja 30 godina od zločina u naselju Tihovići Džemat Tihovići 30. juna iza akšam – namaza organizuje Veče Kur’ana. Gosti su: hfz. Omer ef. Zulić, hfz. Haris Čorbo, Mustafa ef. Pašić i Resul ef. Alić. Centralna manifestacija biće održana u ponedjeljak 4. jula u na šehidskom mezarju i spomen obilježju u Tihovićima.

(Preuzeto sa web portala RTV Vogošća)

Comments are closed.

Close Search Window