Novosti, Obavještenja|

Iz općinske Službe za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti obavještavaju obrtnike i lica koja obavljaju srodnu djelatnost o sljedećem :

Obavještavaju se Obrtnici i lica koja obavljaju srodne djelatnosti sa područja Općine Vogošća da je članom 82. stav (1) Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH“ br. 75/21), propisano da su Obrtnici i lica koja obavljaju srodne djelatnosti, a kojima je obavljanje djelatnosti odobreno prema ranijim propisima, obavezni uskladit svoje poslovanje u skladu sa odredbama Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovineu,  u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu zakona.

Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine je stupio je na snagu dana 30.09.2021.godine a rok za podnošenje zahtjeva za usklađivanje poslovanja je do 01.10.2022.godine.

Sve informacije oko usklađivanja predmeta poslovanja Obrtnici i lica koja obavljaju srodne djelatnosti, mogu dobti u Službi za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti, kancelarija broj. 66 III sprat  ili na kontakt telefon: 033/586-422.

Comments are closed.

Close Search Window